Digital Millennium Copyright Act در اصل به یک قانون اشاره دارد که در سال 1998 بهمنظور جلوگیری از سرقت محتوا در دنیای دیجیتال وضع شد. اگر محتوای شما توسط کسی دیگر کپی شده باشد، میتوانید با استفاده از این قانون، گزارش سرقت محتوا را به گوگل ارسال کنید. در این مقاله قصد داریم تا به این بپردازیم که قانون کپی رایت هزاره دیجیتال DMCA چیست و چگونه بر کسبوکارهای دراپ شیپینگ تاثیر میگذارد؟!
اگر شما صاحب یک کسبوکار دراپ شیپینگ هستید و میخواهید مطابق با قوانین فضای اینترنت، تولید محتوا و تبلیغات انجام دهید، با کارشناسان myfxzone تماس بگیرید. این مجموعه زیرنظر سینا سینری، اولین دراپ شیپر ایرانی، مدیریت میشود.
قانون کپی رایت هزاره دیجیتال در کدام کشورها اجرا میشود؟
DMCA یک قانون آمریکایی است که حقوق کپی رایت را محافظت میکند. این قانون فقط در آمریکا قابل اجرا است و اگر یک سایت در آمریکا هاست داشتهباشد، باید از آن پیروی کند. این فرقی نمیکند که صاحب سایت یا صاحب حق کپی رایت کجا زندگی میکنند. بعضی از صاحبان حق کپی رایت از این قانون برای اخطار دادن به سایتهای خارجی استفاده میکنند؛ اما این قانون در کشورهای دیگر اعمال نمیشود. با اینحال، برخی از سایتها برای رعایت قوانین کپی رایت منطقهای و جهانی، به این اخطارها توجه میکنند.
وظیفه سازمان WIPO چیست؟
سایتهای کشورهایی که با سازمان جهانی مالکیت معنوی WIPO قرارداد دارند، معمولاً از این قانون پیروی میکنند. این سازمان یک نهاد بینالمللی است که به حل اختلافات کپی رایت کمک میکند.
DMCA چه تاثیری روی کسبوکارهای دراپ شیپینگ دارد؟
DMCA میتواند تاثیر منفی روی کسبوکارهای دراپ شیپینگ داشتهباشد. دراپ شیپینگ یک روش فروش آنلاین است که فروشنده محصول را به مشتری ارسال نمیکند، بلکه سفارش را به یک تامینکننده دیگر میدهد که محصول را به نام فروشنده ارسال میکند. این روش به فروشنده اجازه میدهد که بدون نیاز به سرمایهگذاری، انبارداری و حملونقل محصولات، کسبوکار خود را راهاندازی کند.
اما این روش هم مشکلاتی دارد. یکی از مشکلات اصلی دراپ شیپینگ، دریافت اخطارهای DMCA است. این اخطارها معمولاً زمانی صادر میشوند که فروشنده محصولی را بدون اجازه مالک اصلی یا نقض حقوق مالکیت معنوی بهفروش میگذارد. برای مثال، اگر فروشنده یک تیشرت با لوگوی یک برند معروف یا یک شخصیت مشهور را بفروشد، ممکن است از طرف مالک اصلی یا نمایندهاش اخطار قانون کپی رایت هزاره دیجیتال را دریافت کند.
اخطارهای قانون کپی رایت هزاره دیجیتال، میتوانند باعث شوند که فروشنده مجبور شود محصول را از فروشگاه خود حذف کند، جریمه بپردازد، یا حتی با اقدامات قانونی مواجه شود. علاوهبر این، اخطارهای DMCA میتوانند باعث شوند که فروشنده اعتبار خود را در بین مشتریان و پلتفرمهای آنلاین از دست بدهد. برای مثال، اگر فروشنده از محصول و محتوای کپی برای راهاندازی فروشگاه خود استفاده کند، ممکن است با دریافت اخطارهای Digital Millennium Copyright Act، حساب خود را مسدود شده یا تعلیق شده ببیند.
برای جلوگیری از دریافت اخطارهای DMCA، فروشندههای دراپ شیپینگ باید از تامینکنندگان معتبر و قابل اعتماد استفاده کنند که محصولات خود را با رعایت حقوق مالکیت معنوی تولید و ارسال میکنند. همچنین باید از فروش محصولات کپیشده، تقلبی و غیرمجاز خودداری کنند. در صورتی که محصولی را با اجازه مالک اصلی یا با رعایت قوانین مربوطه به فروش میرسانند، باید مدارک مربوطه را نگهداری کنند تا در صورت لزوم بتوانند از خود دفاع کنند.
بیشتر بخوانید: قوانین دراپ شیپینگ چقدر است؟
آیا محتوای کپی باعث رشد سایت میشود؟
محتوا عامل مهمی در موفقیت هر کسبوکار آنلاینی است؛ اما فقط محتوایی که از وبسایتهای دیگر کپی نشده باشد. کسانی که در زمینه سئو و تولید محتوا کار میکنند، باید بدانند محتوایی که برای کاربران جذاب، کاربردی، مفید و یونیک باشد، تاثیر بزرگی در رشد کسبوکارشان خواهد داشت. اگر این اصل را نادیده بگیرند، ممکن است گوگل وبسایت آنها را جریمه و مجازات کند.
Copyright و مالکیت معنوی به چه معناست؟
کپی رایت یا مالکیت معنوی به این معناست که اگر شما محتوایی خلق کردهاید، چه بهصورت متنی مانند کتاب و مقاله، چه بهصورت تصویری یا فیلمی، حق انتشار و حقوق مادی و معنوی آن برای شما محفوظ است. هیچ کس نمیتواند بدون اجازه شما از محتوایتان بهره ببرد. در مورد کسبوکارهای دراپ شیپینگ نیز این قانون صدق میکند؛ یعنی فرد دیگری اجازه ندارد از برند و نام محصولتان استفاده کند.
این موضوع شامل آهنگ نیز میشود؛ یعنی شما نمیتوانید در ویدیوهای تبلیغاتی که برای محصولات دراپ شیپینگ خود میسازید از آهنگی که از اینترنت دانلود کردید یا مربوط به یک فیلم است، استفاده کنید. چون آن آهنگ رایگان نیست و شما حق استفاده از آنرا از خالق اثر، نخریدهاید.
اگر شما محتوایی تولید کنید که در آن حق کپی رایت یا DMCA رعایت نشده باشد، نمیتوانید آنرا در سطح بینالمللی منتشر کنید.
بهعنوان مثال یوتیوب که یک پلتفرم بینالمللی است، به کپی رایت توجه میکند و اگر کانالی سه بار این خطا را انجام دهد، برای همیشه مسدود میشود. کسبوکارهای دراپ شیپینگ نیز باید به این موضوع توجه کنند و محتوای تبلیغاتی مجازی را در یوتیوب آپلود کنند.
قوانین کپی رایت شامل چه مواردی میشود؟
در این بخش ممکن است بخواهید بدانید که چه نوع محتوایی تحت پوشش این قانون قرار میگیرد؟ جواب ساده است، هر نوع محتوایی. عملاً همه اشکال مختلف محتوا از جمله محتوای نوشتاری، تبلیغاتی، تصویری، ویدیویی، موسیقی، آثار هنری و حتی برنامههای کامپیوتری شامل قانون DMCA هستند.
البته محتواهایی مثل خبرها و نتایج پژوهشهای علمی از این قانون مستثنی هستند. اگر کسی از محتوایی که متعلق به شماست بدون اشاره به منبع استفاده کند، میتوانید از او شکایت کنید و با او برخورد کنید. بههمین خاطر، توصیه میکنیم اگر میخواهید برای هر وبسایتی بهخصوص وبسایت فروشگاهی شاپیفای، تولید محتوا انجام دهید، یونیک بودن آنرا در اولویت کار خود قرار دهید.
گوگل از کجا متن کپی شده را تشخیص میدهد؟
گوگل بر اساس تاریخ ایندکس شدن متن، سایت مرجع را مشخص میکند. اگر سایتی متنی را زودتر از بقیه در گوگل ثبت کرده باشد، آن سایت بهعنوان منبع اصلی در نظر گرفته میشود. سایتهایی که پس از آن سایت، همان متن را منتشر کنند، بهعنوان کپیبردار شناخته میشوند.
چگونه میتوان محتوای کپی را به گوگل گزارش داد؟
وقتی محتوای خود را در اینترنت منتشر میکنید، ممکن است بعضی افراد آنرا بدون اجازه شما کپی کرده و در سایت خود قرار دهند. گاهی این کار را به علت ندانستن قوانین انجام میدهند، اما در نهایت شما آسیب میبینید؛ چون ترافیک و رتبه وبسایت شما را کاهش میدهد و ممکن است تعداد مشتریان کسبوکار دراپ شیپینگ شما را پایین بیاورد. گوگل هر روز در شناسایی صفحات کپیکننده محتوا مهارت بیشتری پیدا میکند، اما همیشه کارایی کافی ندارد و شما باید خودتان برای حذف محتوای کپی شده اقدام کنید.
گاهی اوقات صفحاتی که مطالب شما را کپی میکنند، در نتایج جستجوی گوگل بالاتر از محتوای اصلی شما قرار میگیرند. در این حالت تنها راهحل، گزارش دادن به گوگل است.
وقتی صفحات کپی شده را گزارش دادید، گوگل بعد از بررسیهای لازم، آنها را از نتایج جستجوی خود حذف میکند و رتبه شما به حالت قبلی برمیگردد. معمولاً برای بررسی درخواست شما، گوگل 2 تا 10 روز زمان نیاز دارد.
پس از اینکه محتوای کپی شده را تشخیص دادید، به صفحه Google DMCA با آدرس support.google.com/legal بروید و روی Create a request کلیک کنید.
جریمه نقض DMCA چقدر است؟
جریمه نقض DMCA بستگی به نوع و شدت تخلف دارد. در برخی موارد، ممکن است فقط حذف محتوای مورد اعتراض کفایت کند. در موارد دیگر، ممکن است جریمههای مالی یا حتی زندانی برای متخلفان اعمال شود. برای مثال، برای هر نسخه از یک آهنگ، فیلم، کتاب یا نرمافزار که بدون اجازه کپی شده باشد، ممکن است جریمههای خیلی سنگینی مثل ۷۵۰ تا ۳۰ هزار دلار برای متخلف صادر کنند.
چگونه میتوانیم از نقض DMCA جلوگیری کنیم؟
نقض حق کپی رایت یا DMCA یک موضوع پیچیده است که باید به آن دقت کنید. گاهی اوقات ممکن است بدون قصد از محتوای دیگران استفاده کنید.
ولی این کار ممکن است نقض حق کپی رایت باشد. استفاده منصفانه از محتوای دیگران، یک مفهوم مبهم است که بستگی به شرایط مختلف دارد. مراجع رسیدگی ممکن است در هر مورد به طرق متفاوتی تصمیم بگیرند. پس اگر برند، نام محصول، متن، عکس، ویدیو یا موزیک شخص یا وبسایت دیگری را بدون اجازه صاحبانشان استفاده کنید، ممکن است از شما شکایت کنند و مجبورتان کنند که جریمه پرداخت کنید.
در صورت دریافت اخطار حذف DMCA، چه باید بکنیم؟
اخطار حذف DMCA یک درخواست از طرف صاحب محتوا است که میخواهد اثرش را از وبسایتی که حقوق نسخهبرداری او را زیر پا گذاشته است، بردارد. اگر اخطار حذف گرفتید، باید اقدامات زیر را انجام دهید.
- مطالعه دقیق اخطاریه: اخطاریه را با دقت مطالعه کنید و معتبر بودن آنرا تایید کنید. یک اخطاریه معتبر DMCA باید شامل اطلاعات خاصی باشد، مثل شناسایی مطالبی که حقوق را نقض کردهاند، اطلاعات تماس صاحب محتوا و بیانیهای که نشان دهد استفاده از مطالب بدون اجازه است.
- حذف مطالب کپیبرداری شده: اگر اخطاریه معتبر باشد، باید هرچه زودتر مطالبی که حقوق صاحب محتوا را نقض کردهاند را حذف یا غیرقابل دسترس کنید.
- تنظیم دفاعیه: اگر فکر میکنید که اخطاریه نامعتبر، کامل نیست یا اشتباه است، میتوانید یک دفاعیه در برابر اخطار برای اعتراض به حذف بفرستید. یک دفاعیه در برابر اخطار نیز باید دارای اطلاعات خاصی باشد، مثل شناسایی مطالبی که حذف شدهاند و اطلاعات تماس فردی که مطالب را گذاشته است.
چرا صاحبان مشاغل لازم است تا از DMCA Ignored Hosting استفاده کنند؟
سیستمهای میزبانی که DMCA را نادیده میگیرند، در واقع نوعی میزبان وب هستند که با قانون DMCA، مطابقت ندارد. این نوع ارائهدهندگان به اعلامیههای صادر شده پاسخ نمیدهند یا به آنها عمل نمیکنند.
صاحبان مشاغل ممکن است به دلایل مختلفی از این سرویس استفاده کنند. در ادامه با این دلایل بیشتر آشنا میشوید.
- حفاظت از محتوای خودی، به ویژه اگر تشخیص میدهند رقبایشان آنها را با DMCA آزار میدهند.
- کسبوکارهای دراپ شیپینگ، زمان و سرمایه زیادی را برای رشد وبسایت خود صرف میکنند و از همین طریق به مشتریان خود پاسخ میدهند. از دسترس خارج شدن صفحات این وبسایتها، حتی برای مدت کوتاه نیز میتواند برای صاحبان آنها گران تمام شود.
آیا نظارت در DMCA بر عهده رباتهای گوگل است؟
گوگل یکی از شرکتهای میزبان محتوا است که بر اساس قانون DMCA، موظف است درخواستهای حذف محتوای نقضکننده را بررسی و اجرا کند. گوگل از رباتهای خود برای شناسایی و ایندکس کردن محتوای وب استفاده میکند، اما نظارت بر رعایت حق نسخهبرداری را بهصورت خودکار انجام نمیدهد، بلکه از طریق فرم گزارش قانون حق نشر هزاره دیجیتال نیز اطلاعات دریافت میکند.
بنابراین، میتوان گفت که نظارت بر DMCA بر عهده گوگل است، اما این نظارت بهصورت رباتیک و خودکار انجام نمیشود و نیاز به ارتباط با دارندگان حق نسخهبرداری دارد.
بیشتر بخوانید: ساخت اکانت شاپیفای
DMCA چه نظارتی بر سایتهای شاپیفای دارد؟
Shopify از قانون حق نسخهبرداری هزاره دیجیتال پیروی میکند. شاپیفای با استفاده از روشهای این قانون به ادعاهای نقض حق نسخهبرداری پاسخ میدهد. در ادامه با این روشها آشنا میشوید.
- حذف محتوای کپی: اگر Shopify یک اخطار معتبر در مورد نقض حق نسخهبرداری دریافت کند، بهطور کلی محتوای مورد اعتراض را از پلتفرم خود برداشته و از طریق مدیر فروشگاه به صاحب وبسایت خبر میدهد.
- امکان ارسال دفاعیه: Shopify به صاحبان وبسایت این امکان را میدهد تا یک دفاعیه در برابر اخطار ارسال کنند و توضیح دهند که چرا فکر میکنند محتوا به اشتباه برداشته شده است. اگر دفاعیه در برابر اخطار معتبر باشد، صاحب وبسایت، دوباره میتوانند محتوا را بارگذاری کنند.
- مسدود شدن سایت شاپیفای: شاپیفای یک سیاست مشخص برای خاتمه دادن به فروشگاههای نقضکننده قانون نسخهبرداری غیر مجاز دارد. شاپیفای این اختیار را دارد تا فروشگاههای متخلف را مسدود کند.
خدمات myfxzone
myfxzone یک سایت در زمینه تجارت الکترونیک و برگذار کننده دوره دراپ شیپینگ است که توسط سینا سینری، اولین دراپشیپر ایرانی، مدیریت میشود. این وبسایت، آموزشها و خدمات حرفهای را در بخش دراپشیپینگ، تجارت آنلاین، بلاکچین، وب 3، NFT و اخبار مربوط به تکنولوژی ارائه میدهد. برای دریافت اطلاعات بیشتر، پیشنهاد میدهیم به وبسایت این مجموعه مراجعه کنید.
قانون DMCA یا قانون کپی رایت هزاره دیجیتال، یکی از قوانینی است که در آمریکا به تصویب رسید و هدف آن حفاظت از حقوق دارندگان اثر در دنیای دیجیتال است. این قانون از انواع محتواهای تبلیغاتی، متنی، تصویری و هنری پشتیبانی میکند. اگر محتوای شما بدون اجازه در فضای وب، توسط فرد دیگری استفاده میشود، این حق را دارید تا از طریق قانون کپی رایت هزاره دیجیتال این تخلف را پیگیری کنید.
DMCA میتواند از وبلاگنویسان و محتوای آنها محافظت کند؛ با این شرط که آنها از حقوق کپی رایت خود آگاه باشند و از آنها استفاده کنند. اگر شما یک وبلاگنویس هستید و محتوای خود را خودتان تولید کردهاید، شما دارای حق کپی رایت روی آن محتوا هستید. میتوانید از عبارت All rights reserved در پایین صفحه وبلاگ خود استفاده کنید.
DMCA استثناهایی را برای کپی مجاز آثار دیجیتال ایجاد میکند. این شامل کپی برای مقاصد آموزشی، پژوهشی، تحلیلی، نقدی و خبری است. این قانون همچنین اجازه میدهد که کتابخانهها، آرشیوها و مؤسسات آموزشی از آثار دیجیتال برای مقاصد غیرتجاری کپی بردارند.
شما میتوانید چند راه را پیش بگیرید:
از تکنولوژی برای ردیابی محتوای خود استفاده کنید. شما میتوانید از ابزارهایی مانند Copyscap یا Searchlight برای یافتن جایی که محتوای شما در آنجا بهصورت آنلاین استفاده شده است، استفاده کنید.
از Google Search Authorship برای ادعای محتوای خود بهعنوان صاحب اثر استفاده کنید. این کار به شما کمک میکند تا محتوای خود را با گوگل لینک کنید و از مشکل محتوای تکراری با گوگل جلوگیری کنید.
دراپشیپرها باید بیش از یک تامینکننده برای محصولات خود داشتهباشند. اگر چندین تامینکننده برای همان محصول داشتهباشند، میتوانند مشخصات محصولات آنها، مانند تصاویر محصول، برند و سایر موارد مشابه را در وبسایت خود قرار دهند و از این طریق کسبوکارشان از سوی یک تامینکننده با چالش روبهرو نشود.