با توجه به رشد چشمگیر کسبوکارهای آنلاین و دیجیتال در سراسر دنیا، تعداد زیادی از افراد به فکر گرفتن مجوز راه اندازی فروشگاه اینترنتی برای بیزینس خود هستند. در این میان، دراپشیپرها نیز میخواهند برای اخذ مجوزهای لازم برای فروشگاه خود، اطلاعات ضروری را دریافت کنند. در این مقاله قصد داریم به فرایند اخذ مجوزهای لازم برای فروشگاههای آنلاین در ایران بپردازیم.
تیم myfxzone زیرنظر مستقیم سینا سینری، اولین دراپشیپر ایرانی مدیریت میشود. اگر به دراپ شیپینگ دلاری و کسبوکارهای آنلاین علاقه دارید، پیشنهاد میدهیم از وبسایت myfxzone دیدن کنید.
آیا راه اندازی فروشگاه اینترنتی نیاز به مجوز دارد؟
در ایران نیز مانند سایر کشورها، کسبوکارهای دراپشیپینگ ملزم به دریافت مجوز راه اندازی فروشگاه اینترنتی هستند. این مجوزها شامل نماد اعتماد الکترونیکی، درگاه پرداخت آنلاین، مجوز در زمینه رسانههای دیجیتال، مجوز نظام صنفی رایانهای و مجوز ساماندهی میشوند. اگر یک دراپشیپر هستید، ممکن است برای برخی از محصولات خاص، نیاز به دریافت مجوزهای دیگری داشتهباشید. داشتن این مجوزها به اعتبار فروشگاه شما کمک کرده و اعتماد مشتریان را جلب میکند. در ادامه با دلایل دریافت این مجوزها آشنا میشوید.
در کسبوکارهای دراپشیپینگ، اعتمادسازی بیش از پیش به یک اصل کلیدی تبدیل شده است. هنگامی که صحبت از دریافت مجوز راه اندازی فروشگاه اینترنتی میشود، داشتن مجوزهای قانونی و گواهینامههای معتبر، نه تنها یک الزام است، بلکه پایه و اساس اعتماد مشتریان به شماست. در عصری که بیاعتمادی در فضای مجازی به اوج خود رسیده، چگونه میتوان انتظار داشت که مشتریان بدون این اطمینانبخشها، به شما اعتماد کنند؟
موانع اعتمادسازی میتوانند شامل موارد زیر باشد:
- نبود پشتیبانی کارآمد و مؤثر؛
- خدمات پس از فروش ضعیف؛
- تأخیر در تحویل محصولات دراپشیپینگ؛
- فقدان نظارت دقیق بر عملکرد فروشگاه؛
بیشتر بخوانید: از سیر تا پیاز راه اندازی فروشگاه اینترنتی بین المللی
مراحل دریافت مجوز راه اندازی فروشگاه آنلاین چگونه است؟
دریافت مجوزهای لازم و ارائه اسناد معتبر، قانونی بودن و اعتبار کسبوکار شما را نشان میدهد. ارائه خدمات نامناسب، نبود پشتیبانی مناسب، تأخیر در تحویل کالا و عدم نظارت بر فعالیتها، از جمله دلایلی هستند که میتوانند مشتریان را از خرید آنلاین منصرف کنند. در ادامه با مراحل دریافت مجوز راه اندازی فروشگاه اینترنتی آشنا میشوید.
نماد اعتماد الکترونیکی یا اینماد
نماد اعتماد الکترونیکی، درواقع به نشانی اطلاق میشود که توسط مرکز توسعه تجارت الکترونیکی مربوط به وزارت صنعت، معدن و تجارت ایران برای فروشگاههای آنلاین صادر میشود و بهعنوان یک تاییدیه برای اعتبار آنها عمل میکند. اگر یک دراپشیپر ساکن در ایران هستید و به مشتریان ایرانی محصولات خود را میفروشید، باید فرایند اخذ مجوز راه اندازی فروشگاه اینترنتی خود را با دریافت این نماد شروع کنید.
برای احراز هویت، مالک کسبوکار آنلاین، باید اطلاعات خود را بهطور کامل توسط دفاتر ثبت اسناد رسمی تایید کند و متقاضی باید تعهدنامهای را در این دفاتر امضا کند. همچنین، مالک باید حداقل ۱۸ سال سن داشتهباشد.
دریافت اینماد میتواند به کاربران اطمینان دهد که میتوانند خریدهای اینترنتی خود را بدون دغدغه و با اطمینان از نظارت و تاییدیههای لازم انجام دهند.
ایجاد اعتماد و اطمینان در میان کاربران آنلاین، یکی از مهمترین عوامل توسعه کسبوکارهای دراپشیپینگ است. مردم ترجیح میدهند از وبسایتهایی خرید کنند که دارای مجوز راه اندازی فروشگاه اینترنتی باشند و طبق آن به تعهدات خود عمل کرده و به حقوق مصرفکنندگان احترام بگذارند. بر این اساس، بسیاری از مشتریان قبل از خرید یا سفارش از یک وبسایت، بهدنبال نماد اعتماد الکترونیکی در پایین صفحه هستند که توسط مرکز توسعه تجارت الکترونیکی، یک نهاد دولتی، به کسبوکارها اعطا میشود.
برای دریافت اینماد لازم است مدارک زیر را داشته باشید:
متقاضیان حقیقی
1. تصویر پروانه یا مجوز فعالیت، آنهم در صورت نیاز؛
2. اسناد هویتی متقاضی مانند شناسنامه، کارت ملی و مدرک وضعیت نظام وظیفه؛
متقاضیان حقوقی
1. تصویر آگهی روزنامه رسمی؛
2. تصویر اصل اساسنامه؛
3. آگهی آخرین تغییرات آدرس، آنهم در صورتی که وجود داشتهباشد؛
4. ارائه آگهی مربوط به آخرین تغییرات اسامی اعضای هیئت مدیره؛
5. آگهی آخرین تغییرات موضوع فعالیت شرکت؛
6. تصویر پروانه یا مجوز فعالیت؛
امنیت درگاه پرداخت الکترونیکی
اطمینان از امنیت مشتریان در فروشگاههای آنلاین بسیار حیاتی است. این اطمینان به مشتریان کمک میکند تا بدون نگرانی از تقلب یا کلاهبرداری، خریدهای خود را انجام دهند. تراکنشهای مالی، قلب تپنده کسبوکارهای دراپشیپینگ است.
فناوری مالی
فناوری مالی یا فینتک در کسبوکارهای دراپشیپینگ نقش مهمی دارد. از آنجا که دراپشیپینگ بر پایه فروش آنلاین و بدون نیاز به انبارداری محصولات استوار است، استفاده از راهکارهای پرداخت الکترونیکی و مدیریت مالی آنلاین برای تسهیل تراکنشها و مدیریت جریانهای نقدی ضروری است. همچنین، فینتک میتواند به بهبود تجربه مشتری، ارائه خدمات پشتیبانی مالی بهتر و افزایش اعتماد و امنیت در تراکنشهای مالی کمک کند.
این فرآیند باید در محیطی امن و کاربرپسند صورت گیرد. صاحبان کسبوکارهای آنلاین میتوانند از طریق بانکها یا شرکتهای واسط، خدمات فناوری مالی را در قالب درگاه پرداخت الکترونیکی دریافت کنند.
مجوز رسانههای دیجیتال
مجوز رسانههای دیجیتال میتواند در کسبوکارهای دراپشیپینگ نقش مهمی داشتهباشد، زیرا این نوع کسبوکارها بیشتر بر پایه حضور آنلاین و بازاریابی دیجیتال استوار هستند. داشتن مجوزهای لازم برای فعالیتهای تبلیغاتی و بازاریابی دیجیتال میتواند به اعتبار و قانونی بودن کسبوکار کمک کرده و همچنین از بروز مشکلات حقوقی جلوگیری کند. این مجوزها ممکن است شامل رعایت قوانین کپیرایت، استفاده صحیح از محتوای دیجیتال و دیگر موارد قانونی مرتبط با تجارت الکترونیک و بازاریابی آنلاین باشد. در نتیجه داشتن چنین مجوزی، دراپشیپرها را یک قدم به دریافت کامل مجوز راه اندازی فروشگاه اینترنتی نزدیک میکند.
مجوز نظام صنفی رایانهای
مجوز نظام صنفی رایانهای، نوعی مجوز راه اندازی فروشگاه اینترنتی است که دریافت آن برای کسبوکارهای دراپشیپینگ در ایران ضروری است. طبق قوانین، باید پیش از شروع بهکار، مجوز فعالیت خود را از نظام صنفی رایانهای دریافت کنند. این مجوز بهعنوان تأییدیهای برای انجام فعالیتهای قانونی در حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات بهشمار میرود و برای کسبوکارهای دراپشیپینگ که به نوعی با فروش آنلاین و اینترنتی مرتبط هستند، اهمیت دارد.
مجوز ساماندهی
مجوز ساماندهی بهمعنای اخذ تأییدیهای از سوی دولت برای فعالیتهای تجاری آنلاین است. این مجوز برای کسبوکارهای دراپشیپینگ نیز اهمیت دارد. مشتریان برای اینکه به قانونی بودن فعالیت وبسایت فروشگاهی اطمینان کنند، به این مجوز توجه میکنند. اخذ مجوز ساماندهی میتواند به افزایش اعتبار و جلب اعتماد مشتریان کمک کند و همچنین از بروز مشکلات قانونی در آینده جلوگیری نماید. بنابراین، برای راهاندازی یک کسبوکار دراپ شیپینگ موفق در ایران، توصیه میشود که در راستای دریافت مجوز راه اندازی فروشگاه اینترنتی، به این جواز نیز توجه شود.
مراحل طراحی وبسایت برای اخذ مجوز راه اندازی فروشگاه اینترنتی
برای اینکه کار را به درستی انجام دهید، ابتدا باید وبسایت خود را طراحی کنید تا بتوانید برای موجودیتی که در دنیای واقعی دارد، مجوز راه اندازی فروشگاه اینترنتی دریافت کنید. پس از تصمیمگیری برای راهاندازی فروشگاه آنلاین، باید خدمات و محصولات خود را تحلیل کرده و امکانسنجی فروش آنلاین آنها را انجام دهید.
یک وبسایت خوب طراحی شده، به بازرسان اجازه میدهد تا شفافیت مراحل پرداخت را سریعتر بررسی و تأیید کنند. بنابراین، طراحی وبسایت باید با دقت انجام شود. در ادامه با مراحل ضروری طراحی وبسایت آشنا میشوید. این مراحل کمک میکند تا دریافت مجوز راه اندازی فروشگاه اینترنتی هدفمندی را انجام داده باشید.
فعالسازی SSL
SSL مخفف Secure Socket Layer است و به لایه امن پروتکل اشاره دارد. این گواهینامه، امنیت اطلاعات شما و کاربران وبسایت را تضمین میکند.
وجود عبارت https در ابتدای آدرس وبسایت، نشاندهنده داشتن گواهی SSL است. این گواهی باعث ایجاد ارتباط امن بین وبسرور و مرورگرها میشود و از اطلاعات حساس کاربران محافظت میکند.
رمزگذاری برای همه وبسایتها، از جمله سایتهای تجارت الکترونیک و بلاگها ضروری است. گوگل کروم به کاربران هشدار میدهد اگر وبسایتی فاقد گواهینامه SSL باشد، صفحه امن نیست.
هزینههای مرتبط با مجوز فروشگاه اینترنتی
هزینههای دریافت مجوز راه اندازی فروشگاه اینترنتی ممکن است متغیر باشد. این هزینهها بهطور قابل توجهی کمتر از هزینههای لازم برای ایجاد یک فروشگاه فیزیکی هستند، زیرا نیازی به پرداخت پول پیش، رهن، اجاره و هزینههای مشابه ندارند.
برای شروع، خرید نرمافزار، دامنه، هاست و هزینههای طراحی وبسایت از جمله موارد اساسی بهشمار میروند. خوشبختانه پلتفرم فروشگاهساز شاپیفای، تمام این امکانات را در قالب طرحهای متنوع ارائه میدهد. دراپشیپرها با کمک این برنامه میتوانند بدون نیاز به دانش برنامهنویسی، وبسایت فروشگاهی خود را در کمترین زمان ممکن بسازند.
بیشتر بخوانید: هزینه راه اندازی فروشگاه اینترنتی
امنیت در فروشگاههای اینترنتی
امنیت برای فروشگاههای آنلاین از اهمیت بالایی برخوردار است. هرچند که اسکریپتهای رایگان بسیاری در دسترس هستند، اما بدون پشتیبانی مناسب، یک فروشگاه اینترنتی نمیتواند به مدت طولانی دوام بیاورد. مژدهای که به دراپشیپرها میتوان داد، این است که با وجود قابلیتهای داخلی که در وبسایتهای فروشگاهی شاپیفای وجود دارد، امنیت این وبسایتها کاملاً تامین است و به برنامه اضافی نیاز ندارند.
مزایای دریافت مجوز راه اندازی آنلاین شاپ چیست؟
دریافت مجوز برای راهاندازی یک آنلاین شاپ مزایای متعددی دارد که از جمله آن، میتوان به افزایش اعتبار و اطمینان مشتریان، دسترسی به امکانات پرداخت آنلاین و حملونقل و همچنین، امکان استفاده از تسهیلات و حمایتهای قانونی اشاره کرد. این مجوزها به دراپشیپرها اجازه میدهند تا کسبوکار خود را بهصورت قانونی اداره کنند و در صورت بروز هرگونه مشکل حقوقی، از پشتیبانی لازم برخوردار شوند.
خدمات myfxzone
myfxzone یک تیم پیشرو در زمینههای Web 3.0 ،NFT ،Blockchain، دراپشیپینگ، Ecommerce و آخرین اخبار تکنولوژی است. این تیم از بدو تأسیس خود، دائماً دوره دراپ شیپینگ را بهروز کرده و با ارائه استراتژیهای نوین و ترفندهای هوشمندانه، به افراد کمک کرده تا در دنیای دیجیتال به درآمدزایی پایدار دست یابند. سینا سینری، بهعنوان مدیر myfxzone، نقش کلیدی در توسعه و اجرای این روشها داشته و بهعنوان یک متخصص در این حوزه شناخته میشود. او اولین دراپشیپر ایرانی است که با کسبوکار خود به درآمد میلیون دلاری رسید. برای دریافت اطلاعات بیشتر به وبسایت این مجموعه مراجعه کنید.
برای راهاندازی یک کسبوکار آنلاین در ایران، انواع مجوز راه اندازی فروشگاه اینترنتی نیاز است که از جمله آنها میتوان به نماد اعتماد الکترونیکی، مجوز ساماندهی و درگاه پرداخت آنلاین اشاره کرد. این مجوزها بهمنظور ایجاد اعتماد بیشتر بین مشتریان و فروشگاههای آنلاین و همچنین، رعایت قوانین و مقررات کشوری صادر میشوند.
بله! برخی از محصولات، مانند مواد غذایی، دارویی و بهداشتی نیاز به مجوزهای اختصاصی دارند.
اگرچه ممکن است بتوانید بدون مجوز فعالیت کنید، اما این کار میتواند منجر به مشکلات قانونی شود و اعتماد مشتریان را کاهش دهد.
هزینه راهاندازی یک وبسایت فروشگاهی با شاپیفای، به عوامل مختلفی بستگی دارد، اما تا مبلغی بین 29 تا 299 دلار در ماه هزینهبر است.